Skip to main content
Til toppen
Skal du kjøpe Elotec Ajax? Se alle produkter samlet her

Bolus Sensor - for bedre dyrehelse

Vår smarte Bolus Sensor bruker kunstig intelligens til å forutsi hendelser relatert til helse, brunst og kalving for dyra. Mengden informasjon som samles inn påvirker hvor presise indikasjonene blir, dette hjelper bonden med administrasjon av buskapen 24/7.

 

Bolus-sensoren settes inn i vommen til dyra med standard bolus-pistol og kan brukes på dyr fra 350 kg og oppover. Hver sensor har en unik ID som kan knyttes til navn eller øremerkenummer. Forseglingen på sensoren beskytter elektronikken og kan trygt være i dyret hele levetiden.

Du kan blant annet forutse helsemessige hendelser, måle vom-temperatur, vanninntak og generell helsetilstand. Det er også mulighet for å overvåke pH-verdien i vom. Når sensoren er på plass kan du overvåke situasjonen til dyra, og får mulighet til å tilkalle dyrlege på tidlig stadie. Det er også et informativt verktøy for dyrlegen for å kartlegge sykdomsforløp. Bolus-sensoren kan også varsle før kalving er i gang, slik at du kan være til stede når det skjer. 

 

All data som Bolus-sensoren registrerer blir lagret i app på pc og mobil, der du kan se statistikk og vurdere tiltak.

EloRa enhet som kobles mot ELR-U-GTW1(El nummer 6205563) eller ELR-U-GTW3 (El nummer 6255427)


Solskinnshistorier fra kundene Vi mottar stadig hendelser der Bolus har vært til stor nytte. Les noen av dem her

September 23: Ammeku-bonde mottok flere varsel om brunst på kyr som allerede var naturlig inseminert av en okse. Bonden fikk da sjekket om kyrene var drektige, noe de ikke var på dette tidspunktet. Dette fikk bonden til å kontrollere om oksen var fertil. Det viste seg under denne testen at den var ikke var det. Dermed fikk bonden inseminert kyrene på nytt, denne gangen ble kyrene drektige. Bolus-sensorene gjorde bonden oppmerksom på at kyrene ikke var drektige, slik at han kunne gjøre tiltak så fort som mulig.

Mars 24: Melke-bonde mottok varsel om høy vom-temperatur fra en av kyrene. Det viste seg at denne kua hadde skadet seg når den tråkket på en spene. Kua viste ingen tydelige tegn på sykdom, spiste godt og melket som normalt. Etter varselet fra Bolus-sensoren ble mottatt ble kua nærmere kontrollert av veterinær. Det viste seg at kua hadde fått en betennelse og feber som følge av dette. Bonden kunne derfor sette i gang med behandling raskt, sykdomsforløpet ble derfor mye kortere takket være EloRa Bolus-sensoren.


Mars 24:  Ammeku-bonde mottok gjentatte varsel om lavt aktivitetsnivå fra en av kyrene. Kua var drektig i denne perioden og nærmet seg kalvingstidspunkt. Kua ble derfor skilt fra resten av besetningen og ble fulgt opp ekstra. Når kua kalvet viste det seg at det var en dødfødsel av en veldig stor kalv. Bolus-sensoren ga et tidlig varsel om at kua var i dårlig form, det gjorde at bonden kunne holde et ekstra øye med kua i denne perioden. Hadde det ikke vært for EloRa-bolus-sensoren kunne kua mistet livet under denne kalvingen. Etter dødfødselen gikk aktivitetsnivået tilbake til normalt, og kua tok ingen varige skader av kalvingen.

Juli 2024: En bonde fikk brunstvarsel på en av sine Bolus-sensorer, det viste seg å stemme. I tillegg kom det et varsel om lavt vanninntak, hvor det viste seg at vannkaret var fullt av møkk slik at det ikke var mulig å drikke. Bonden var imponert og fornøyd med EloRa-systemet. 


Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt

 

Martin Lien Sæternes
Martin Lien Sæternes
Prosjektleder sensorteknologi
Kjell Jonny Haugan
Kjell Jonny Haugan
Prosjektleder
Erlen Arntzen
Erlen Arntzen
Prosjektleder
Tone Sørhus
Tone Sørhus
Prosjektingeniør
Jørgen Johnsen
Jørgen Johnsen
Prosjektleder
Lenker
Language
Min side